tag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post1076622369407487572..comments2024-03-20T10:47:41.223+01:00Comments on MÅRTENSSONS KÖK: KåldolmarMårtenssons kökhttp://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-45749840665688043632013-11-05T21:07:01.074+01:002013-11-05T21:07:01.074+01:00Men det är ju så det är, man kan inte vara exalter...Men det är ju så det är, man kan inte vara exalterad över samma sorts mat alla, och tur är ju det. Kålpudding är fantastiskt gott och det går riktigt bra att ha brunkål på, vi har också en med lite annorlunda touche här om du är sugen på att testa en lite annan variant: <br />http://martenssonskok.blogspot.se/2010/12/kalpudding-med-sydlandsk-touch.htmlMårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-36095416965425517682013-11-05T21:03:25.695+01:002013-11-05T21:03:25.695+01:00Kanoners när man kan göra om god husmanskost i veg...Kanoners när man kan göra om god husmanskost i vegetarisk variant också, och gott med pinjekärnor i för extra tugg! Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-8262943838046051862013-11-05T20:57:24.696+01:002013-11-05T20:57:24.696+01:00Ja visst är det, men här stoppas det mesta av det ...Ja visst är det, men här stoppas det mesta av det som kan malas ner till färskött, direkt ner i korvstoppningmaskinen... Men ibland så händer det att det blir över till goda färsrätter också:)<br />Visst är det härligt med alla kålsorter som finns nu, vi köpte svartkål och testade nu, väldigt gott.Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-10309247574088762492013-11-05T20:54:42.235+01:002013-11-05T20:54:42.235+01:00Det skulle kanske provas, det där med tomatsåsen, ...Det skulle kanske provas, det där med tomatsåsen, låter inte alls dumt inte. <br />Tack och detsamma till dej,<br />kramarMårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-35563376168128913292013-11-05T20:52:17.379+01:002013-11-05T20:52:17.379+01:00Härligt, fler som sällar sej då:)
Sirap har nog he...Härligt, fler som sällar sej då:)<br />Sirap har nog herr Morberg också om Håkan inte minns helt fel, så du är i gott sällskap där också! Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-92123930943032027042013-11-05T20:50:14.261+01:002013-11-05T20:50:14.261+01:00Visst är et häftigt att laga mat från riktigt gaml...Visst är et häftigt att laga mat från riktigt gamla recept, vi ska absolut kolla in ditt närmare.<br />Tackar. Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-24310172467073948512013-11-05T19:39:23.025+01:002013-11-05T19:39:23.025+01:00Kåldolmar är lite för mycket kål för min smak, den...Kåldolmar är lite för mycket kål för min smak, den blir lite slemmig... Men äter det, det gör jag! Kålpudding däremot, det slukar jag! Såååå jäkla gott!Sara på Vardag.nuhttps://www.blogger.com/profile/04691618741613240204noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-47663317831718305712013-11-05T12:03:55.621+01:002013-11-05T12:03:55.621+01:00Kåldolmar är också väldigt vanliga i Tyskland, äve...Kåldolmar är också väldigt vanliga i Tyskland, även vegetariska. Här gjorde jag en variant med bl a pinjekärnor: http://prinsessornaskokbok.blogspot.de/2013/07/vegetariska-kaldolmar.htmlGreyerzerhttps://www.blogger.com/profile/14780622358783213040noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-71475605029626583002013-11-04T23:15:44.198+01:002013-11-04T23:15:44.198+01:00Ja, men färs är ju så enkelt att tillaga och varie...Ja, men färs är ju så enkelt att tillaga och variera. Vi åt en variant på kålpudding idag som jag brukar göra i gryta istället. Mina kåldolmar blir aldrig då där snygga! Jag är en riktig kålmask och äter det gärna i alla former även rått. Älskar kålsallader. Remsanhttps://www.blogger.com/profile/11667887819610200216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-42413756479171121062013-11-04T20:57:09.027+01:002013-11-04T20:57:09.027+01:00Smaskens! Kåldolmar äter man i Ryssland med. Fast ...Smaskens! Kåldolmar äter man i Ryssland med. Fast man tillagar kåldolmarna i tomatsås. :)<br />Ha en fin kväll!<br />Kram kram<br />//LanaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12199846380044723991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-307148169874646332013-11-04T19:19:13.392+01:002013-11-04T19:19:13.392+01:00Kåldolmar är mums tycker jag, så där befinner vi o...Kåldolmar är mums tycker jag, så där befinner vi oss på samma sida av lägret! Jag undrar däremot om det bara är jag som brukar ha sirap i mina och så ett ägg i färssmeten? Frostrosorhttps://www.blogger.com/profile/00319058793619188765noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-14294680999871542172013-11-04T18:59:50.439+01:002013-11-04T18:59:50.439+01:00Mums med kåldolmar! Jag gjorde det i vintras, med ...Mums med kåldolmar! Jag gjorde det i vintras, med hjälp av ett recept fån 1949 :)<br /><br />http://queenofkammebornia.se/2013/january/fem-timmar-senare-satte-vi-oss-runt-matbordet-tillsammans-2.htmlQueen of Kammeborniahttp://queenofkammebornia.senoreply@blogger.com