söndag 27 november 2016

Veckans matsedel

Fösta advent har anlänt med strålande solsken från blåaste blåa himmel, plöstligt känns gårdagens julpyntande lite malplace, men med 4 grader och snålblåst så misstänker vi att det känns mer vinter än vad det ser ut som:) För det är ju så att mitt i nästa vecka slår det plötsligt om, blir december och därmed också vinter - hoppsansa så gick det så där fort igen- och snart juletider.

Så vi tar väl och julförbereder oss redan på onsdagen med att baka goda skånepepparkakor (eller pipparkagor som vi skåningar säger:) Resten av veckan på matsedeln är dock julfri, det blir middagar på bordet och en fantastiskt smarrig efterrätt till lördagens utsvävnigar.
Julen kommer vi att smyga in så smått på matsedlarna framöver, vi inskolar dom lite försiktigt efterhand så den där julstressen inte infinner sig alltför tidigt!

MåndagDaal med rotfrukter, smakrik, värmande och mättande vegetarisk gryta.

TisdagPaj med gravad eller rökt lax, dill och ost.

Onsdag: Nu börjar vi få julkänslor så smått och skånepepparkakor är ju ett måste!

TorsdagKaribisk fiskgryta med sötpotatis och härliga kryddor.

FredagPasta med kyckling och tomatsås får inleda helgen.

Lördag: Efter lördagsmiddagen bjuder vi på en creme brulee med kaffesmak, gott värre!

Söndag: Köttfärslimpa Lindström med rödbetor och kapris, kaprissåsen passar kanoners till.

En helg fylld med roligheter har vi haft än så länge, i fredags drog vi till Malmö med syster/svägerska, syrrasonen och två fina vänner för att först äta gotter på Pinchos och sedan avsluta kvällen i Jonas Gardells sällskap. En kväll som vi längtat efter sen vi bokade den i april och vi hade verkligen inte längtat förgäves, vi har sett Jonas några gånger tidigare men detta var absolut det bästa hitintills.


Igår var det så dags att damma av julen och plocka ner den från vinden, den kom ju aldrig ner i fjol så den var extra dammig och efterlängtad! Nu är hela arsenalen framme, granen är på plats och som vanligt hänger favoritdekorationerna väl synliga.


Vi kommer att avsluta helgen lite i samma stil som vi påbörjade den, det är nämligen dags för oss och Freddy att återuppta en kär gammal tradition som legat i ide ett tag. Men mer om detta senare, nu ska vi inte gå händelserna i förväg:)

En fantastisk första advent (med eller utan julskyltning), söndag, ny vecka, månad och årstid hoppas vi att ni alla får!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

  1. Åh jag älskar den där bilden med Skånepepparkakorna med ost! Såg den på Insta också!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för komplimangen, så roligt att höra och så glada vi blir! Ja ibland lyckas det:)
      Kram på dej Jenny!

      Radera
  2. Skånepepparkakor, DET ska jag göra i veckan! KRAM till er båda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klart du SKA! Kramar till dej också Charlotta!

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!