söndag 23 oktober 2016

Veckans matsedel och några tips inför Halloween

Ny vecka, nya insatser och därmed också nya matidéer, är på gång. Vi går ju faktiskt in i sista veckan för denna månaden, kan ni tänka er snart är oktober slut och vart den tagit vägen har vi knappast koll på. Men det är väl på det viset man vet att det gamla slitna uttrycket, "tiden går fort när man har roligt" stämmer:)
Huruvida veckans matiga förslag är roliga lämnar vi åt er att tycka till om, gott smakar dom tycker vi i alla fall och vi hoppas att ni också ska gilla våra förslag:

Måndag: Veckan börjar med en smarrig vegetarisk broccolisoppa


Onsdag: Korvgryta med rotfrukter och senap, höst och rotfrukter hör ju lite ihop

Torsdag: Snabbt och enkelt bakar du dessa frukostbullar med dinkelmjöl, kli och frön.

Fredag: En drink med höstsmaker från lingondricka och ingefära, i samma inlägg hittar du dessutom två förslag på goda drinktilltugg, tomatbakelser och enkla pizzarullar.


Söndag: God fläskfilégryta med svamp, morötter och lök i en gräddig sås med senap och vin.

Ett litet bonustips tänkte vi också bjuda er på idag, kanske är det någon som ska fira Halloween till helgen och är sugen på att baka en god kaka och dekorera i passande stil? För en smärre evighet bakade vi en coca-colakaka som vi piffade till med några marängspöken, kanske kan det vara något? När vi bjöd på kakan hade vi dukat för Halloweenmiddag, något som faktiskt bara har hänt den gången..., och är du nyfiken på hur det såg ut och vill ha lite inspiration så hittar du det där.

Idag fick vi se ljuset när vi vaknade, att få njuta av solsken är något vi inte direkt varit bort skämda med på senast tiden och det var alldeles underbart att dra upp rullgardinen. Till frukost njöt vi av något som vi inte heller sett röken av på evigheters evigheter, Håkan har haft svår längtan efter ett flätat fransbröd en längre tid nu och idag gick det inte att stå emot längre! Gissa om det njöts av frukosten idag, tänk att ett bröd kan skänka så mycket glädje:):) - vi hoppas att resten av dagen får fortsätta som den började!

Ha nu en skön glad söndag och bra sista oktobervecka allesammans.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

8 kommentarer:

  1. Soppa äter jag gärna nu när det är kyligare ute och en krämig pastasås tackar jag inte nej till. Vi har vackert höstväder i Amsterdam idag, sol och +12 grader. Ha det bra, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då är det kanske ert vackra höstväder vi får njuta av idag, så härligt!
      Tack detsamma, kram på dej

      Radera
  2. Laxgratängen oj vad gott:)
    Ha det bra
    Kram Milla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, en fiskgratäng är aldrig fel:)
      Tack, detsamma till dej och kramar

      Radera
  3. Surfade runt och hittade hit! Sitter faktiskt och letar efter idèer till veckans matmeny :) Harlig blogg med massor med goda recept, ska fortsatta att titta runt efter mer inspiration!
    Halsningar fran Italien!
    Nena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej på dej Nena, och välkommen till vårt kök! Tack så jättemycket för den fina komplimangen, hoppas du fick något gott med dej.

      Radera
  4. Kul att vi båda har broccolisoppa som måndagsmiddag i veckans matsedel. Great minds...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan aldrig få för mycket broccolisoppa:)

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!