lördag 30 juli 2016

Pasta med lax och tomater i balsamvinäger

Han har gjort det igen den där Markus Aujalay, skapat ännu ett pastarecept som blev så in i bänken gott när vi testade det och som vi bara måste skicka vidare till er så ni också kan provsmaka. Receptet finns med i senaste pastaboken som mannen i fråga just gett ut, Markus Pasta, en bok som vi nog faktiskt får ta och införskaffa till samlingen (hej då kokboksstopp!)


Tomater har han med i receptet, dom är ju bara så in i hoppsan goda just nu (japp, vi har konstaterat det några gånger vid detta laget, vi vet - förlåt att vi tjatar) och det gäller att frossa i de röda bären så mycket man bara kan. Ja så vida man tycker om och tål dom det vill säga, annars är det ju inte någon idé.
Här har tomaterna fått värma sej tillsammans med sina vänner balsamvinäger, basilika och vitlök en stund, innan dom hamnat tillsammans med en bit grilla lax på pasta.

Lax med pasta och tomater i balsamvinäger   2 port
2 portioner pasta
1 bit laxfilé per person
3 msk balsamvinäger
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
300 g tomater i mindre bitar
färska basilikablad
6 msk olivolja
salt och svartpeppar
ruccolasallad
riven parmesanost
Värm vinägern med vitlöksskivorna i en gryta.
Tillsätt i tomaterna och 4 msk olja, ta bort grytan från plattan, tillsätt basilikabladen och smaksätt med salt och peppar.
Grilla eller stek laxfiléerna och servera till pastan och tomatröran med ruccolasalladen och osten på.

Vi valde att lägga till färsk basilika helt på eget bevåg, vi hoppas du inte misstycker Markus om du nu mot all förmodan skulle hälsa på här i vårt kök, men det var verkligen ett väldigt lyckat smakbevåg. Skulle du nu inte gilla basilika, eller inte ha det hemma, så är det ingen fara alls. Gör då som Markus och kör utan!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

2 kommentarer:

  1. Haha, kokboksstopp är nog en bra grej (har alldeles för många). Men ibland måste man ge avkall på sånt. :-) En riktigt god pastarätt slår mycket i matväg tycker jag. Basilika och tomater gör sig ju riktigt bra ihop så det blev säkert jättegott ihop. Ska absolut testa denna rätt. Ha en fin söndag! Kram! /Anna J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det kan ju verka bra i teorin, men inte så bra i praktiken... det är så svårt att stå emot. Nej, det får nog bli en ny bokhylla istället:) :)
      Så kul att du vill testa, tummar hålls i vanlig ordning.
      Tack detsamma till dej Anna,
      stora kramar!

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!