tisdag 26 juli 2016

Korvgryta med tomater och dill

Lättlagad vardagsmiddag med lite somrig känsla i form av korvgryta är vad vi bjuder er på denna tisdag. Somrig tack vare tomaterna, dom är ju bara som allra godast just nu, och dom gröna inslagen i grytan i form av dill och gräslök. Ös på med dillen (nope, den kan fortfarande inte överdoseras!) och ta i av gräslöken precis så mycket som du tycker passar dej och dom som du ska servera middagen till.


Till grytan kan du äta precis vad du vill, vi hade kokta nypotatisar men det går garanterat bra med ris också till om man så vill. Kanske inte på samma gång som potatis dock, det kan nog bli lite väl bra...
Enkel och smarrig mat som vi inte behöver orda så mycket mer om, här kommer receptet:

Korvgryta med tomater och dill  2 port + matlåda
400 g falukorv eller medisterkorv, skivad
2-3 tomater, skivade
ca 10 cm purjolök, tunt skivad
1 dl hackad dill
1 dl hackad gräslök
3 dl grädde
1 msk fransk senap
salt och vitpeppar
Varva korvskivor med tomatskivor och lökskivor i en djup stekgryta.
Rör samman övriga ingredienser, smaka av och häll i grytan.
Låt det småkoka på medelvärme ca 20 minuter, red eventuellt av såsen och servera.

Lätt som en plätt, eller hur?!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

2 kommentarer:

  1. Ser riktigt smarrigt ut. Känner nästan doften av dillen genom skärmen - eller om det bara är jag som är hungrig, haha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Cecilia! Dill är så in i hoppsan väldoftande, det och alldeles ny svensk gurka... mums!

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!