söndag 26 juni 2016

Veckans matsedel

God middag denna lätt gråa söndag, vi hoppas att allt är fint med er och att ni haft en trevlig och rolig midsommarhelg. För vår del bjöds det en helt otrolig midsommarafton med utesittning ända tills kvällen var slut och natten tog över, vilket den gjorde med dunder och brak och vi tog det säkra kortet och pedalade hem.
Veckans matsedel står på tur och den inleder vi med att koka en härlig sommarmarmelad för att avsluta med en smarrig grillsås, däremellan bjuds det både frittata, mojito och två gånger baconlindat:

Måndag: Koka egen marmelad är inte alls svårt och går snabbt att göra, denna marmelad med jordgubbar och rabarber är god både på mackan och till starka ostar.

Tisdag: Frittata med gravad lax, lättlagad sommarmat oavsett om man har semester eller inte.

Onsdag: Vegetariska bönbiffar med en härligt krämig avokadosallad 

Torsdag: Baconlindad kycklingfilé på grillspett med citron och rosmarin, serverad med tomatsalsa


Lördag:Saftig fisk får du med en  parmalindad torskrygg med potatis- och morotssallad

Söndag: Avsluta helgen och veckan med grillade revben och testa pensla dom med denna grillsåsen, obs - grillsåsen är så mycket godare än vad bilden visar.

Nu ska vi bara slappa och slöa hela söndagen, vi är nämligen lite möra i våra kroppar och halsar och det har sina orsaker.
Midsommardagen firade vi nämligen tillsammans med bossen över bossarna, pastorn i Ullevis kyrka, the one and only Bruce Springsteen, som igår höll sin näst längsta konsert någonsin... FYRA timmar körde han i nonstop, hur tusan han orkade det fattar vi inte, vi orkade knappast lyssna så länge:)
Efter bussresan hem landade vi i sängen runt 6-snåret med världens Bruce Springsteen baksmälla... Håhåjaja, ålder och krämpor tar ut sin rätt - vilken natt och vilken upplevelse, den kommer vi att leva länge på!

Ha en alla tiders skön söndag och en bra ny vecka, kanske sitter det några semesterfirare och läser och då önskar vi er en härlig sådan!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

3 kommentarer:

  1. Jag ska dit imorgon, tjohoo!!!!!!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh tjoho för dej!!! Och det brukar ju faktiskt vara så att andra kvällens konsert är snäppet bättre än första, så ett extra tjoho för det! Klä dej i skön skor om du också ska stå i 4 timmar:)

      Radera
  2. Åh vilken härlig helg ni haft:)
    Ha det gott

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!