söndag 12 juni 2016

Veckans matsedel

Hugaligen vilken skräckfylld morgon vi haft här i köket! Ett tag verkade det som att dagens inlägg inte skulle lyckas komma ut på linjen, någon här lyckades nämligen med konststycket att vända skärmbilden på datorn så att den låg på sidan istället och det var ett elända att få den rätt igen. Ny teknik och gamla gubbar:)
Men nu är vi på rätt köl igen och styr skutan vidare mot veckans meny som börjar i en smakrik tomatsoppa och slutar i en skål härliga marinerade jordgubbar. Däremellan njuter vi av fiskgratäng signerad Herr M, brietårta med tomater, fyllda kycklingfiléer, makaronstuvning och så lax med två av våra favorittillbehör som vi gjort ett otal gånger genom åren:

Måndag: Tomatsoppa med passerade tomater, lättlagad och smarrig vegetarisk middag

Tisdag: Veckans första fisk blir en torskgratäng med grönsaker och citron, grönsakerna kan du variera efter smak och tillgång. 


Torsdag: Stuvade makaroner (eller som vi säger, makaronistuvning) kan vara något av det godaste i pastaväg som finns...

Fredag: Oavsett om du grillar eller steker din lax på spisen så passar tomatsalsa och crème dijonaise perfekt till. 

Lördag: Nu när tomaterna är som godast kan man passa på och göra en 

Söndag: Jordgubbar, dessa kära älskade gubbar, vi kan inte få nog av dom. Prova att marinera jordgubbarna i vitt vin och ingefära, riktigt friskt och gott blir det och smakar fint till glas. 

Vad ska ni fylla er sköna söndag med månntro? Här ska vi svänga förbi Rusta för att köpa bambumatta att klä in balkongen med och på så vis få lite lä därute, håll tummarna för att det kommer att fungera är ni snälla. Har vi tur hittar vi kanske även nya balkongstolar, sen vet ni vart ni hittar oss resten av dagen:)

Ha en fortsatt härlig dag och en alla tiders bra ny vecka!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

  1. Oj vad sugen jag blev på tomatsoppa! :) Ibland är det de enklaste rätterna som är de godaste! Hoppas ni har en fin vecka, maten ser underbar ut! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, lite tomatsoppa är aldrig fel, speciellt inte nu när sommaren kom av sig lite.
      Tack, vi hoppas du får detsamma, kramar

      Radera
  2. Fina bilder och goa grejer som alltid hos er. Balkongen ser fin ut av bilderna på Facebook att döma. Jag blev dock aningen fundersam först när jag läste att ni skulle "pimpa ballen". Ja ja, så kan det vara. Min helg var full av teater, middag hos vänner och Pride-festival som stolt regnbågsmamma. Nu är det måndag igen och imorgon hägrar spa med jobbet. Livet är jobbigt, haha! Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja balkongen kommer sej lite i taget - synd vi inte kan bygga ut den bara:) Låter som en spännande innehållsrik helg, och inte en sämre start på den nya veckan, tufft men någon måste ju göra jobbet:) Kramar

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!