söndag 24 april 2016

Veckans matsedel

Hejsan på er alla inspirationstörstande matglada härliga människor, nu är det åter igen dags för ett menyförslag från det Mårtenssonska köket. Vi har gjort vårt bästa för att få en blandad kompott med olika rätter, råvaror och smaker, nu håller vi håller tummarna för att den ska falla er på läppen!
Denna veckan har vi med kassler på matsedeln, något som vi faktiskt inte äter så ofta och det känns som vi inte är ensamma om det. Kassler verkar vara något som glöms bort i utbudsvillervallan i köttdisken och kan man ju fundera på vad det beror på, prismässigt är den ju inte mycket dyrare än färs och det går ju att göra flera goda rätter av den.

Har ni några specifika önskemål vad gäller rätterna på vår matsedel så var inte oroliga för att komma med dom. Vill ni ha fler efterrätter, kanske en drink varje vecka, fler bakförslag eller liknande? Bara skjut så ska vi se vad som finns i vårt receptskafferi, kan vi uppfylla matönskningar så ska vi göra vårt bästa. Men nu dyker vi, rakt ner i veckans underlättare:

Måndag: Vi startar veckan vegetariskt med en krämig blomkålssoppa som du gör i ett nafs! 

Tisdag: Torsk med persilje- och vitlökstäcke, serverad med en kall tartarsås

Onsdag: Kycklinggryta med mango chutney, soja och purjolök. 
(Vi förundras väldigt över bilderna i våra första trevande inlägg, vet inte direkt om vi vill påstå att dom maten rättvisa:) men att vi har utvecklas - det påstår vi!) 


Fredag: Färsk tonfisk med rosmarindressing, eller kanske är rosmarinsmör en bättre beskrivning. 
Gott är det i alla fall! 

Lördag: Har man hittelycka i skogen kommer man kanske hem med ramslök,
ja då kan man göra väldigt god ramslökspesto

Söndag: Vi avslutar veckan och helgen med hemmagjord chokladpudding
en efterrätt värdig för en söndag! 

Nu ska vi ta oss en lugn söndag, igår provade vi fruns vingar och såg hur mycket ryggen orkade med när vi tog en tur till närmsta storstad Malmö. Vi hade en riktigt fin dag tillsammans, smaskade i oss god mat så att maggarna stod i minst 5 hörn, strosade runt i affärer och njöt av solens sken. Det hela gick bra (men bjöd på en tuff natt...) och vi avslutade kvällen som slagna hjältar i soffan framför en repris av otaliga reprisvisningar av Harry Potter, trötta, nöjda och fortfarande proppmätta:)
I dag står det bland annat rostning av kaffebönor på schemat, Håkan hämtade ut en ny laddning råa bönor i veckan och dom ska nu få sej en dust i ugnen. Lite motion ska vi också ge oss på, det är för ovanlighets skull vindstilla här idag så vi tar och passar på att njuta lite av utsikt och sol nere i småbåtshamnen!

Skön söndag till er alla och en fantastisk vecka hoppas vi också att ni ska få!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

  1. Härlig veckomeny som vanligt😊 Tonfisken fastnade jag lite extra för har faktiskt aldrig ätit försk tonfisk. Men ska kanske testa det snart, hoppas att ryggen snart blir bättre för Anki.
    Ha det gott
    Kram Milla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tackar vi för :) Då är det hög tid, det är så gott! Bara viktigt att inte steka tonfisken för länge, bara ner om i pannan sen är det klart.
      Tack för omtanken, kram på dej Milla!

      Radera
  2. Många goda förslag! Jag har gjort chokladpudding på tofu och ätit det dagligen i ca två veckor, ups :) Idag har vi haft både sol, blåst och hagel. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det låter som ljuv musik i våra öron Katarina! Här blir det faktiskt en chokladpuddingskaka till kvällsmyset, spännande att smaka om den är så god som vi hoppas på:)
      Alla väderlekar på en och samma dag då, riktigt aprilväder med andra ord.
      Kramar.

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!