måndag 18 april 2016

Fiskburgare


Hamburgare, sällan har väl denna maträtt skapat så mycket drama och halligalli som den gör just nu. Tydligen pågår det ett smärre ordkrig på Instagram mellan Sébastien Boudet och Johan Jureskog om den senares samarbete med McDonalds och huruvida det är okej eller inte. Vi tänker absolut inte ge oss in i den diskussionen, det sköter dom alldeles utmärkt bra på egen hand, och vi hoppas verkligen inte att burgaren vi bjuder på idag hamnar i en liknande skottlinje:)


I denna burgaren ligger det en biff gjord på fisk och vad gäller fisken så kan ni använda er av antingen sej eller torsk, det är helt upp till er och ert fiskutbud. Glöm inte bort att låta färsen vila dom där minuterna innan ni formar den till biffar, det gör det hela så mycket enklare att hantera även om det kan vara lite kladdigt ändå. Sköljer du dessutom händerna i kallt vatten innan du ger dig i kast med biff-formningen så underlättar det ytterligare!

Fiskburgare  4-6 stycken
500 g fiskfilé, vi hade sej
1 ägg
4 msk ströbröd
3 msk barbequesås
1 rödlök
2 msk crème fraiche
några stänk tabasco
rivet skal från ½ lime
salt och vitpeppar
ströbröd till panering av biffarna
Skär fisken i mindre bitar och kör dom i en matberedare/mixer tillsammans med övriga ingredienser.
Låt färsen stå ca 10 minuter och svälla.
Forma till biffar, vi gjorde 5 stycken, vänd dom i ströbröd och stek dom ca 5 minuter på varje sida.
Servera din biffar med valfritt tillbehör, går utmärkt att ha som hamburgare i hamburgerbröd.

Till burgaren smakar en kall sås väldigt bra, här rördes en tartarsås samman och den passade finfint till. Bröd, grönsaker och andra tillbehör som önskas är fritt valt och ni väljer det ni gillar bäst.

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

6 kommentarer:

  1. Fiskrecept mottages alltid tacksamt! Vi har mycket torsk i frysen och mer ska det bli hoppas jag ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker vi låter bra, fisk äter vi på kors och tvärs känns det som - och ni också:)

      Radera
  2. Fiskburgare är riktigt gott. Det var länge sedan jag åt
    Ha det gott
    Kram Milla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är det men vi glömmer också bort det - tyvärr:)
      Detsamma till dej,
      kramar

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!