söndag 7 februari 2016

Veckomatsedel

God söndag på er alla denna, än så länge, soliga dag. En ny vecka väntar på oss alldeles bakom hörnet och kanske är det dags för flera av er att göra upp planer för hur den ska se ut. Då får ni vårt förslag på veckans meny här som en räddande livlina, så ni kan bocka av middagarna och skriva en shoppinglista i lugn och ro - inhandlandet får ni dock sköta själva för den servicen kan vi tyvärr inte erbjuda. Nog för att Håkan älskar att trampa runt på sin cykel, men det finns ju en gräns på hur många mil dom där pedalerna håller:)

En sallad får inviga veckan, antingen äter ni den som den är eller så lägger ni till en bit fisk, fågel eller annat protein. Fisk finns som vanligt i två olika upplagor, kycklingen har hamnat i en krämig gratäng, färsen proppas full med ostar och i potäterna gör vi små hack på fredag. Att det är alla hjärtans dag på söndag har vi uppmärksammat och oavsett om ni firar eller inte, så kan ni njuta av en av de godaste räkpajerna i mannaminne!

Måndag: Starta veckan med en frisk sallad med bland annat blodgrape, apelsin och rödbetor.

Tisdag: Lättlagad och smarrig fiskgratäng med sweet chilisås

Onsdag: Köttfärslimpa med två sorters ostar, bacon och vitlök, tjoho så här mitt i veckan! 

Torsdag: Laxgryta med kokosmjölk, grönsaker, ingefära och sambal

Fredag: Hasselbackspotatis är en klassiker som icke får glömmas bort, 
passar fint till fredagsbiffen! 


Söndag: En av våra absoluta favoritpajer är denna räkpaj som hängt med i vårt kök sedan vi slog våra påsar ihop, den är så makalöst god och passar riktigt bra att fira - eller inte fira - 
alla hjärtans dag med. 

Vår helg har flutit förbi en otroligt stilla och avkopplande mak, vi har lagat och ätit mat på tu man hand, tagit långpromenader och en sväng på stan, läst och babblat. Dator och andra uppkopplingar har fått en välbehövlig vila dom också, nedkoppling behövs verkligen då och då. Vad denna dagen har att bjuda på har vi ingen aning om, men har vi någonting att säga till om så fortsätter den på redan inslagen bana:)

En fortsatt skön söndag och en alla tiders bra vecka till alla!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

5 kommentarer:

  1. Vi har en precis lika lugn och skön helg här! Några promenader har vi dock inte fått till pga vädret men det är ganska mysigt att kura inne också! KRAM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det härligt att bara få slappa och koppla ner och av, och att kura inne är så mysigt!
      Kramar på er.

      Radera
  2. Fiskgratäng blev jag sugen på:) Jag som betämt att jag skulle göra älgvulkaner:) Ja fiskgratäng får det bli i veckan.
    Ha det gott
    kram Milla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Älgvulkaner, det låter ju väldigt intressant och spännande!!! Vad är det, undrar vi?
      Ha det gott du också,
      kramar på dej

      Radera
  3. Jag åt en smarrig lax med mos till lunch i dag, färdigköpt men vällagad av den lokala fiskhandlaren minsann. Och till kvällen blir det lax, fast rökt. Så har jag det på min måndag. Kycklingen i Crockpottan blev finfin igår och sambon konstaterade att den var "godare än han hade trott". Jag bytte ut palsternacka mot sötpotatis och tänk det gick som smort. Mört och fint kycklingkött och skinnet fick den lille vovven mumsa på. Alla var glada.

    Stor kram till er! Hoppas att er vecka blir lika fin som er meny ser ut!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!