onsdag 2 december 2015

Vegetarisk stroganoff


Ojojoj, detta kan absolut vara den godaste vegetariska middag vi ätit hitintills, ja frågan är om det faktiskt inte är så Det är en vegetarisk variant av korv stroganoff som legat på vänt i en av våra sparamappar i datorn, det har legat där rätt så länge och det var ju dumt! Tänk så många gånget vi hade kunnat njuta av den om vi lagat till den redan när vi hittade det för två år sedan, hos vår favorittant Kim.

Halloumi är huvudingrediensen här, den tillsammans med champinjoner är det som ersätter de mer vanliga korvbitarna (eller helt kött om det är biff stroganoff). Skulle man nu inte vara något större fan av svamp så går det alldeles utmärkt att ta två paket av osten i stället. Tänk bara på att kolla vad det är för ost som köpts hem innan du börjar dela den, det kan vara så att den redan är färdigskivad och du plötsligt står där med tärningar istället för stavar...

Vegetarisk stroganoff  2 port
1 pkt halloumiost, i stavar
10-12 färska stora champinjoner i tjocka skivor
1 rödlök, fint hackad
1 tetrapaket passerade tomater
1 msk dijonsenap
1-2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl grädde
paprikapulver
hackad persilja
salt och peppar
Stek oststavarna så de får ordentligt med färg runt om, ta upp och låt dom ligga på vänt.
Stek svampskivor och lökhack mjukt på medelvärme, blanda samman passerade tomater, senap, puré och grädde och tillsätt i stekpannan tillsammans med buljongtärningen.
Låt allt sjuda försiktigt ca 5 minuter och smaka av med paprikapulver, salt och peppar (tänk på att osten också är salt).
Vänd i osten och låt det hela bli varmt, rör ner hackad persilja och servera.
Picklade grönsaker eller ättiksgurka är alla tiders gott att servera till grytan.

Trängsel på skärbrädan, vissa blev lite tilltufsade och ärriga i vimlet...:)

Och varje gång som vi leker med halloumiost  i vårt kök så är det alltid samma gamla refräng som snurrar i våra huvuden (japp, i bådas faktiskt!) "Halloumi älskling, halloumi hårt"!
Åh ljuva 80-tal med dina uppkavlade kavajärmar och axelvaddar, du var nästan lika go som halloumi stroganoff:)

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

8 kommentarer:

  1. Svar
    1. Otroligt god, och då känns det ändå som att vi tar i i underkant! Båda lät vi precis som Sheldon vid matbordet:)

      Radera
  2. Stroganoff som är så gott! Jag brukar använda tofu eller champinjoner, men nu får jag testa att ha i halloumi också. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det gott och halloumin tog det verkligen till en ny höjd!
      Kramar

      Radera
  3. Så himla gott det låter och visst gör hon goa grejer, den där tanten i Götet!

    Halloumi ger mer smak än tofu som jag, liksom Katarina, brukar använda i Vegetarisk stroganoff.

    Hoppas att ni får en fin dag, finingar. Kram från oss på danmarksbåten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så gott så, den där tanten har mycket gott på lager:)
      Aha, det är dags för en turning, hoppas ni haft det bra och att ni sluppit ösregnet som vi har här nere...
      Kram på er

      Radera
  4. Hittade nyss till er sida och här fanns det massor av kul att testa.Jag provade på det här receptet igår, grymt gott så tack!

    SvaraRadera
  5. Hej på dej och välkommen till vårt kök, så kul att du hittat hit! Så glada vi blir att du hittat mycket som du vill prova och att du gillade stroganoffen, vi uppskattar jättemycket att du lämnar ett avtryck efter dej - tack för komplimangen.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails