fredag 20 november 2015

Varm äppeldrink


Fredagsfeeling har vi här och som om det inte räcker med det så har vi höstfeeling XXL. Det kan ju ha något att göra med att de senaste dagarna enbart bjudit på ösregn och höststormar, men så idag när solen bröt genom och hedrade oss med sin närvaro några korta stunder blev plötsligt alla vackra färger väldigt tydliga! Och är det något som ger oss extra höstkänslor så är det just alla färgerna!

Nu har vädersiarna dock utlovat en kall helg och vill det sej riktigt väl så kan vi dessutom få skåda några snöflingor falla från himlen, vilken härlig kontrast till regnet! Därför tyckte vi att det passade alldeles ypperligt att bjuda er på en mugg värmande dryck, en äppeldrink som ni snabbt och enkelt fixar till när ni kommer hem från en kylig promenad.

Varm äppeldrink  1 mugg
1½ dl äppeljuice
4 cl likör 43 (eller så använder ni rom om ni inte har likören)
Koka upp äppeljuicen och ta från plattan.
Slå likören/romen i muggen och fyll upp med den varma juicen.
Kärna ur ett äpple och hyvla tunt, lägg ner en skiva i muggen och servera.


När vi plockar fram Likör 43 från barskåpet känner vi oss nästan på lite antika men det är faktisk en väldigt bra drinkingrediens har vi upptäckt. Likören tillsätter en bitter sötma utan att det blir för sött, om vi säger att smaken påminner lite grann om bränt socker så kanske vi gör oss förstådda.
Fru M har ett alldeles särskilt förhållande till denna dryck och minns med en nostalgisk blick första utlandsresan på egen hand. Då styrdes kosan till Mallåkra och likör 43 blandades friskt med Coca Cola, chokladmjölk eller jordgubbsmjölkdryck... ojojoj det var tider det:)

Då är det hög tid för oss att förbereda kvällens firarmiddag, skaldjuren ska fixas till och champagnen ska korkas upp. Spotify ska laddas med gamla godingar från tiden då det begav sej och sen är det bara för Mårtenssons att sätta sig ner, hugga in och njuta.

Vi hoppas att ni alla får en strålande fin helg, får njuta av god mat och dryck och att några glada skratt får ge er en skön träningsvärk i maggarna!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

12 kommentarer:

  1. Ja, varma drycker är populära just nu. Jag dricker många koppar te varje dag och det är så mysigt att sitta inne och dricka när det stormar och regnar ute. Nu önskar jag er en fin helg och grattis än en gång. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, och nu när temperaturen sjunker för varje dag (huga idag har vi haft 3 grader plötsligt!) så är det ju så gott!
      Vi hoppas du har detsamma och tack igen <3
      kramar

      Radera
  2. Mmmm, gjorde en varm äppeldryck vid nyår med calvados i. Inte fel det heller!

    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh nej, med calvados i låter ju som en fullträff den också!
      Kramar på dej, Malin!

      Radera
  3. Varm dryck med något starkt i är ju toppen när gubben Vinter knackar på. Här har varit minusgrader i helgen och förutom en rygg och fot som spökar har vi det bra. Saknar er svårt så klart men börjar redan fundera på när vi ska styra kosan till skåneland nästa gång. Puss och kram och grattis till att ni har varandra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det, men den där vintergubben får gärna knacka lite hårdare - han får gärna knacka bort gubben höst snart :) :)
      Den där saknaden är delad saknad, vi tycker gott ni kan styra hit fortast möjligt!
      Tack och detsamma.

      Radera
  4. Låter supergod! Jag gillar också den likören, är nog också lite antik tror jag!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Skönt att vi är flera i antikhörnan:)

      Kramar

      Radera
  5. Ytterligare en urgod drink med Likör 43: 1 del gin, 2 delar 43, en skvätt kaffegrädde och toppa med lite kaffepulver. Drinken heter Drink Napoles och skapades på Rest. Napoles i Las Palmas
    år 1969! Förresten - tack för en härlig matblogg! / Bibbi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den drinken ska vi definitivt prova, tack så mycket för tipset! Extra kul eftersom den skapades samma år som Anki föddes :)
      Vi tackar för komplimangen, så roligt att det vi gör här uppskattas, det gläder oss och ger oss extra bränsle!

      Kram till dej Bibbi!

      Radera
  6. Tjusigt, kan tänka mig att servera med en kanelstång.
    Mvh Andreas

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Andreas, ja en kanelstång hade absolut passat fint att ha i, både vad gäller smak och utseende!

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!