fredag 23 oktober 2015

Lingondrink

I dag blir det varken fisk eller långkok, expressmiddag eller gryta här i Mårtenssons kök. Vi bjuder er istället på ett gott drinktips, passande med tanke både på säsong och veckodag!


Lingonen har ju sin högsäsong på hösten och längst inne i vårt skafferi hittade herr M en flaska lingonlikör som stod skämdes över bottenskrapet som fanns i den. Likören var av märket Lapponia, fråga oss varken var eller när vi köpt den, men någon form av antikvärde skulle den säkert kunnat inbringa. Men istället för att ta flaskan med oss till antikrundan, valde vi att blanda en lingondrink.

Lingondrink  1 glas
2 cl lingonlikör
4 cl gin
7-up eller liknande att fylla upp glaset med
frusna lingon
Blanda vätskorna i glaset, toppa med lingonen och isbitar.

Lapponia lingonlikör går inte att köpa på systembolaget längre men vi luskade lite på hemsidan och hittade denna varianten, som vi är ganska säkra på fungerar att använda sej av också. Gillar man att experimentera i köket kan man såklart även göra sin egen lingonlikör, men då får man vänta ett tag till innan man kan blanda sig en lingondrink.

Vill ni blanda en lingondrink men står utan likör så har vi blandat några andra goda drinkar med det röda skogsbäret, som är helt likörbefriade. Den gamla klassikern Vargtass, som kan njutas både varm och kall, och så en höstdrink med både ingefära och lingon.


Dagen började med en skräckblandad förtjusning för en av oss, herr M har nämligen varit på besök hos kiropraktikern för första gången i sitt liv. Fru M, som tyckte att den spända stämningen behövde lättas upp, tog farväl av sin make med ett käckt "break a leg" när han lämnade hemmet - vi kan väl säga som så att det fick ett ganska ljummet mottagande... 
Men allt gick bra, det var inte alls så farligt som bilden som målats upp på väggen! Höger hand och rygg fick precis den rejäla omgång som de behövde och för att undvika framtida arbetsskador har nu hantlarna burits ner från vinden igen. Vad dom nu gjorde där uppe egentligen, för vem vill träna på en kall och murrig vind? Kan det ha varit latmasken som bar upp dom dit? :) 

Ha nu en riktigt skön helg, med eller utan lingon. Vi hoppas ni får njuta av god mat och dryck, härligt sällskap och trevliga aktiviteter! 

Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

  1. Det lät jättegott, Älskar lingon, bra kombo med gin säkert jag har ett recept på lingonglass som man spetsar med gin! Förra helgen provade jag ny drink från ICAs hemsida där man mixade syltad ingefära och så var det svartvinbärssaft, pressad lime och mousserande. Annars blir det mest margaritas när jag väljer drink!
    Önskar er en underbar helg!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj du, den där glassen låter inte alls fel - tvärt om! Och drinken, ja den låter inte dum den heller så den ska vi kika efter på ICAs sida, tack för tipset.

      Kram till dej Jenny

      Radera
  2. Jag har oxå vågat mig på kiropraktorn fyra gånger har jag varit där nu och ska dit i morgon igen. Jag var helt vettskrämd innan men det är jag inte längre ska så småningom göra ett inlägg om min upplevelse hos kiropraktorn :) Ha det gott och lycka till med Italien planen. Igår bokade vi en miniresa till Italien, ska gå i matens tecken ska bli så kul. Flyg bokat, det som inte är klart är boende och läsa in sig lite på matplatser man vill besöka :)
    Hoppas att ni kan komma till mina trakter någon gång innan sommarn så vi kan guida er runt.
    Ha det gott

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det är ju inte så farligt hos den där kiropraktorn - det låter värre än vad som känns. Anki gick till kiropraktor förr, men pga benskörheten så är det (tyvärr) inte okej att göra det mera. Spännande att få läsa om hur du upplevde det hela, det ser vi fram mot!
      Så häftigt med en matresa till Italien, det måste ju verkligen vara en fullträff om nåt!

      Ha de bra!

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!