söndag 17 maj 2015

Veckans matsedel

God söndagsmorgon allesamman, vi hoppas ni har haft en fin helg så här långt och att ni långhelgsfirare känner er lite extra avkopplade. Vi har ju långväga besök denna helgen, våra härliga vänner Johan och Erika från Götelaborg anlände igår och vi fick en heldag i stan tillsammans då vi vallade omkring dom på gator och torg:) Det är alltid lika roligt att uppleva sin egen hemstad genom andras ögon och dessutom får vi tillfälle att ta en fika någonstans här, vilket vi i vanliga fall är fullkomligt urusla på!

Gårdagen avslutades vid det Mårtenssonska matbordet och timmarna flög iväg, precis som det brukar göra när man har trevligt sällskap! Vad vi bjöd och hur det hela såg ut får ni vänta med att se till en annan dag, för nu är det tid för veckans matsedel att ta plats på scen:

Måndag: Kikärtsbiffar med smak av mynta och chili


Onsdag: Färsfyllda paprikor, lite 70-talsinspirerat.

Torsdag: Upphottad korv stroganoff med indiska smaker

Fredag:  Pasta med varmrökt lax och ärtröra, lättlagat och galet gott med få ingredienser!

Lördag: Kryddiga kycklingklubbor, marinerade och tillagade enligt "allt-i-en-form".

Söndag: Hallonglass, så enkelt att det knappast går att göra enklare.

Idag ska vi rulla ut på de Österlenska vägarna och besöka några av pärlorna som finns där, det är nämligen Matrunda här nere och flera ställen har öppnat upp sina dörrar lite extra. Ett besök på Österlenkryddor är planerat, liksom på Agnehill och Gunnarshög. Fikapausen tar vi idag på Olof Viktors och vi misstänker att vi inte är dom enda som har planer på det... Vi hoppas ha tumme med vädergudarna idag, för igår stod dom inte alls på vår sida och den inplanerade glassen på Glassmakeriet kändes inte alls lika attraktiv som den gjorde när vi planerade den. Brrrr!

Vi önskar er alla en kanoners fin söndag och en riktigt bra ny vecka!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

8 kommentarer:

  1. Visst är det underbart att turista i sin egen stad. Olof victors såg jag att ni fått ett bord vid. Tokgillar det stället även om det ofta är väldigt mycket folk när jag åker dit!

    Härlig veckomeny! Även om jag egentligen är ganska mätt kände jag ett litet kurr i magen:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är det verkligen och man skulle gjort det så mycket oftare och absolut inte glömma kameran - det är spännande när man upptäcker allt som förändrats! Ja, Olof Viktors är härligt, vi har inte varit där så ofta (1 gång...) men ska absolut försöka ta oss dit oftare nu:)

      Tack, så glada vi blir - kurr är bra!

      Radera
  2. Låter som en härlig helg för er. Jag "turistade" i min stad i fredags och det var hur trevligt som helst med lunch, fika, konstutställning, rolig shopping och några soltimmar i den vårvackra stadsparken. Oftast brukar jag mest stressa omkring för att uträtta ärenden så snabbt som möjligt så det var kul att göra stan på ett trivsammare sätt. Er veckomatsedel är lika god och inspirerande som vanligt, känner att jag blev väldigt sugen på makrill... Ha en fin vecka som kommer. Kram på er! /Anna J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja tack, vi har haft det så himla bra och kommer att leva på den länge! Och det låter som du också haft en härlig fredag, så skönt när man får tillfälle att koppla av och njuta.
      Kanoners, det låter bra det - makrill är ju så gott! Tack för komplimangen.

      Kramar

      Radera
  3. Jamen det där lät väl inte alls så pjåkigt! Riktigt lovande faktiskt! Håller med om att man får nya ögon att upptäcka sin hemstad med när man har besök från annat håll. Lätt att bli hemmablind och missa alla guldkorn man faktiskt har omkring sig. Ha en finfin vecka. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej då, absolut inte! Ja, visst blir man hemmablind och det är synd upptäckte vi.
      Tack, detsamma till dej, kramar

      Radera
  4. Alltså att vi lyckas komma ner till Ystad mittemellan era matjippon. SÅ irriterande. Men jag hoppas på lite tips på roliga ställen ändå så är det bara att hålla tummarna på att de har öppet även nästa helg.

    Fin veckomatsedel förresten! Korv stroganoff var det längesen vi åt nu :)

    Ha en bra vecka! Kramar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, snacka om otur! Många av matrundans ställen har öppet under helgerna så kika in på deras sida redan nu så kan du läsa lite mer där, de har en hel del länkar som är bra. Vi kommer med tips, var så säker!
      Tackar, ja här är det evigheter sen, men det dyker upp en korvlåda som vi just testat som var kanon också.

      Tack detsamma, kramar till er också

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!