När vi strålat samman med våra drinkdejter så var det bara att följa Emmy som i rask takt följde sin GPS med siktet inställt på Thailand!
Ja, ni läste helt rätt - Thailand, eller, ja så nära det går att sitta på en båt i Thailand. Båten som går under namnet ThaiBoat ligger förankrad vid en kaj på Söder i Stockholm och här är det precis som att sitta på en strandrestaurang i Thailand, ända ner till golvet som täcks med sand!
Vårt eminenta drinksällskap för eftermiddagen var dessa tre damer; Karin, Emmy och Sandra alla tre matnördar även dom, med bloggar som vi följt sedan länge. Som ni ser så spenderades det lika mycket tid bakom kamerorna som det gör framför, helt i vanlig ordning:)
Drinklistan var spännande med många intressanta ingredienser och det var inte helt lätt att välja, Håkan fick en släng av beslutsångest och beställde i ren panik ett säkert kort - Thai Coffee!
Anki däremot kände sig extra våghalsig och tog en en het coctail vid namn Thai Passion, där den heta färska chilin hade muddlats med ingefära och sedan blandats med lite sötma. Och den var het, het så att det rök ur öronen:)
Vi kommer absolut att återkomma till denna fantastiska båt men då för att beställa både från matmenyn och drinkmenyn, var så säkra!
En liten bit av insidan av båten, det var verkligen precis som att slungas rakt tillbaka till Thailand och restaurangerna vi besökt där!
Utsikten från vår sittplats, kanske inte så väldigt thailändsk,
men otroligt häftigt med tanke på kontrasterna:)
Med tanke på temat för dagens inlägg tänkte vi att det kunde vara passande med ett recept på en drink av det lite hetare slaget. Drinken drack vi för ett tag sedan hemma på vår egen balkong utan vare sej sand på golvet eller kulörta lampor hängandes i palmer, inte ens solen ville förgylla vår kväll... Men det lyckade resultatet av vårt drinkexperiment satt fint som plåster:)
Romdrink med Loka Crush päron 1 glas
2 cm färsk ingefära, tunt skivad
4 cl ljus rom
1 msk limejuice
Loka Crush päron
is
päronskiva till garnering
Blanda samman ingefäran och rommen i ett glas, täck över med platsfolie och låt stå i kylen 1 dygn.
Sila ner rommen i ett drinkglas, pressa i limejuice och fyll upp med Loka.
Ta i isbitar och garnera glaset med en päronskiva.
Detta är vårt andra försök, men inte sista, till att blanda goda drinkar på Loka Crush. Förra gången vi bjöd er på ett recept använde vi citronvarianten och den drinken hittar ni här.
I kväll stundar ett nytt försök och blir det lika lyckat så kommer även det att dyka upp här i vårt kök.
Nu stundar det helg och vi tänker inleda den med vår senaste fredagstradition, bubbel och blötdjur. Vi har upptäckt att det finns ett riktigt bra utbud i fiskdisken i stans ena ICA-affär (nej inte där Håkan jobbar...) och idag kunde vi packa ner både krabba, ostron och tonfisk i vår matkasse. Ostronen får herr M behålla helt för sej själv och det gör han med glädje, de slinker ner i matstrupen i sällskap av en maltwhisky och ikväll lutar det åt att den heter Laphroaig QA cask.
En focaccia har bakats och även en efterrätt väntar, ja som ni förstår är det snart hög tid att hugga in:)
Vi hoppas att er helg blir riktigt bra, att den blir precis så som ni vill ha den! Ät och drick gott, koppla av och njut av denna sista sommarhelg.
Smaklig spis! / Anki och Håkan