söndag 23 mars 2014

Matsedel för vecka 13 och speltips!

Nu kära läsare, nu går vi in i sista veckan för denna månaden, endast 8 dagar kvar tills det är dags för mars att lämna över till aprilmånad. Dessutom är det sista veckan för våra klockor att gå på vintertid, på söndag är det dags för urtavlan att göra ett hopp fram i tiden och göra oss andra sällskap i vårkänslorna. Vi är väl egentligen inga fantaster av det där att förlora en timme, det brukar vara en rätt seg historia de första dagarna, men herr Mårtensson har kommit på ett eget litet knep för att göra övergången lite lättare. Klockorna ställer Håkan om redan på lördagsmorgon och på så vis har vi lite tid på oss att acklimatisera oss till sommartiden. Japp, som man säger - alla sätt är bra utom de dåliga!

Dåliga grejer hoppas vi inte att vi har fått med på veckans underlättare för kommande vecka inte. Det blir som vanligt en villervalla med allt från fiskar till frukostförslag och är nu är det upp till er att välja och vraka, sortera ut russinen ur kakan och laga till det som faller er i smaken:


Måndag: Vegetarisk start på veckan med quinoabiffar.

Tisdag: Fiskdag med en superenkel ugnsbakad lax med sweet chilitäcke.

Onsdag: Lillelördag med en sesampanerad kyckling med nudelsallad, lite lagom vårligt.

Torsdag: Att packa in maten är ett tacksamt tillagningssätt, här med en inpackad kassler.

Fredag: Pastafredag med cannelloni med lufttorkad skinka, gjord på färska lasagneplattor.

Lördag: Hälleflundra med en riktigt god sås med smak av saffran. Ja ja ja, saffran är väl egentligen lite juligt, men om vi istället tänker på närmaste högtid så är det ju påsk och den är ju gul...

Söndag: Börja förbereda söndagsfrukosten redan på lördagen så kan ni njuta av lite grövre kalljästa frukostbullar och en smaskig tonfiskröra.

Middagsbjudningen i det nya köket (inte vårt alltså!) i går var kanoners lyckad, men vi har sagt det för och vi säger det igen, vi äro icke 25 år längre! Sena nätter resulterar i sena morgnar, sent sänggående betyder sent uppvaknande... Men när magmusklerna ömmar av träningsvärk från skrattanfall med tårflöde a'la Niagarafallen, så är det så väl värt det!

De flesta skrattattackerna orsakades av ett spel som vi, tillsammans med Carina och Affe, hade med oss som "gå-bort-present" till värdparet Marie-Louise och Jonny (alla kan ni kika närmare på här), ett spel som vi måste tipsa er om! "Ryktet går" heter det och gillar ni att skratta både med och åt varandra så ska ni absolut ge er i kast med det. Lite påminner det om viskeleken som man lekte som barn, minns ni den? Ni vet när man ska viska ett ord från en deltagare till en annan för att till sist se om ordet har förvandlats under viskningstiden. Här gäller det dock att rita och gissa och slutligen se om det är samma ord som kommer i retur. Vattenpölar kan tolkas som ett moln som senare blir till ett blomkålshuvud med köttbullar, ja men ni hör ju själva hur tossigt det kan bli!

Så där ja, då har vi tipsat er färdigt för denna söndag. Nu önskar vi er alla en fortsatt skön söndag och en riktigt bra vecka!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

15 kommentarer:

  1. Jag kan ju säga såhär... Jag är inte heller 25 (än) men jag orkar inga långa nätter ändå ;) Det har inte ett endast dugg med åldern att göra! :p

    Jag blev jättesugen på saffran nu. Tror det är fler som är det, har sett saffran på flera ställen i veckan. Det är väl förråden som rensas kanske ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej det har väl inte det kanske:) Undrar vad det kan bero på då...?

      Se där, då var vi inte helt ute och turnerade när vi tipsade om saffranssåsen, inte helt omöjligt att det är skafferirensning på gång.

      Radera
  2. Quinoabiffar gör jag gärna, mums! Ja, att missa en timme är inte så kul, men vilket bra tips ni kommer med :) I Singapore hade man inte detta "problem", då klockorna flyttades aldrig :) Kram och ha en fin fortsatt söndag och en bra start på veckan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det gott med sådana biffar!
      Japp, bara fram med visarna i god tid så löser det sej. Annars flyttar vi till Singapore:)
      Tack det samma,
      kramar

      Radera
  3. Det spelet har vi också! Det är jättekul! Olof den lille rackaren kan ju faktiskt rita lika bra som han fotar, men vi andra gör ju mest kråkfötter som liknar ...infektioner. Typ.
    Trevlig matsedel! Bortsett från fisken då, hähä. ;-) Nu är det inte länge tills vi ses, det ska bli så roligt! Olof och jag är jättepepp!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så in i hoppsan kul, speciellt när man ska försöka tolka andras teckningar utan att trampa på tårna:) Blev nog en hel del infektionsliknande kråkfötter i våra block också!

      Ja, nu är det snart dags för nedräkning, vi ser verkligen fram mot det, det är ju ett tag sedan nu.

      Radera
  4. Åh, fredagscannellonin lät ju jätte god!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt att du tycker det, vi gillade den skarpt!

      Radera
  5. Åh så mycket gott i er veckomatsedel. Jag blir extra sugen på cannelonin och tonfiskröran, röran ska jag prova på redan under veckan.

    Ha en fin vecka! Kram! /Anna J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar, så kul att det gillas! Hoppas tonfiskröran blir bra, den passar fint till mycket, t.ex i en bakad potatis är det riktigt god att ha.

      Vi hoppas du får detsamma, Anna,
      kramar till dej

      Radera
  6. Så mycket gott även denna veckan! Den påsk-gula såsen är verkligen fräsig! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt att höra Sofie! Ja den såsen piggar verkligen upp vilken dag som helst:)

      Radera
  7. Mmm, vilken massa härlig mat! Fina färger också - riktiga vår/påskfärger! :)
    Jag brukar också ställa om klockan dagen innan, men jag brukar nöja mig med att göra det lite senare på kvällen! Alla sätt är bra, finns inget värre, än att vakna på morgonen och inte ha gjort det och plötsligt är klockan nästan lunch! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanoners, bra att det går hem:)
      Men visst är det precis så som du skriver, det kommer som en kalldusch!

      Radera
  8. Härlig meny. Härligt med spelkväll och en massa skratt. Vi har mest snöat in oss på matrelaterade sällskapsspel, undra varför? ;)

    En fortsatt fin våffelvecka till er! Kramizar!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!