söndag 23 februari 2014

Veckans underlättare, vecka 9.

Vi har slagit upp våra ljusblå till ännu en underbart solig dag, termometern visar siffran 8 i skuggan och energin är på topp! Enligt vädergubbarna så heter numera årstiden vår, det har nämligen varit mer än 0 grader 7 dygn på raken och då är vintern över. Tack för det säger vi och sörjer faktiskt inte alls:)
Det är inte klokt så mycket en gul stjärna i storlek XL kan göra för humör och pigghetsnivå. Vi tog oss en tur vid stans hamn i går och hugaligen vad det blåste kallt från havet, den turen ser vi till att undvika på dagens långpromenad. I stället styr vi våra tåspetsar mot Anne och Ingemar som har utlovat kafferep, en söndagsaktivitet vi inte sena att tacka ja till:)

Men innan vi ger oss av så tänkte vi aktivera er, våra härliga läsare, med ett förslag till middagar för kommande vecka, den nionde i raden och den sista för februari månad. En av våra absoluta favoriträtter finns med på fredagen, holabalooba så gott det är med gnudi och har ni inte provat så är det dags nu. Av burkad tonfisk blir det saftig biff och av jordnötter och morötter blir det likaså. Italiensk soppa, filégryta, laxgratäng och fyll kyckling, ja här har ni alla de 7:


Matsedel för vecka 9
Måndag: Meatless monday bjuder på jordnötsbiffar med lite hetta från sambal och sötma från morötter.
Tisdag: Vi fortsätter med biffar men eftersom det är fiskdag så serverar vi tonfiskbiffar. Lägg dom i en hamburgare eller servera till en sallad med en god kall sås.
Onsdag: Visserligen är ju då alltså vintern officiellt över men det betyder ju inte att man kan behöva värma sej med en soppa ändå. Här hittar du en minestronesoppa som kan passa fint för det ändamålet.
Torsdag: Lägg fyllda kycklingfiléer, dessa med parmesanost och skinka signerade Håkan, på tallriken. Under tiden som de står i ugnen så förbereder du fredagens middag:
Fredag: Börja förbereda fredagens italienska middag redan på torsdagen när kycklingen står i ugnen. Rulla små goda gnudi av parmesanost och ricottaost, koka i vatten och servera med en tomatsås. OOG-middag så det förslår!
Lördag: Rosépeppar är en väldigt god krydda som du hittar här i en god och enkel fläskfilégryta med bacon och rosépeppar. Smarrig lördagsmat när det är dags för den "andra chansen".
Söndag: Fisk nummer två slänger vi in på söndagen och lagar till en laxgratäng med citronsås och en stor dos av hackad dill. Dill kan man tydligen aldrig överdosera:)

Nu hoppas vi att ni  får njuta av en riktigt skön söndag, att ni håller er fria från alla förkylningsbaskelusker och får en riktigt bra vecka!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

16 kommentarer:

  1. En lika fin matsedel som vanligt! Gnudi måste jag verkligen göra. Idag blir det högrevschili med tre sorters bönor, limegucca och annat gott. Men nästa helg får det nog bli gnudi till helgmiddag :) Ha en underbar vecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar! Och gnudis - gör det! Och högrevschili, hur gott är inte det. Snålvattnet rinner verkligen till och makrillen som ska vara till middag ikväll känns väl kanske lite mindre lockande:)

      Ha precis det samma!

      Radera
  2. Vilken god vecka. Igen! Gnudi har jag fortfarande inte testat. kanske nästa helg. Även tonfiskbiffarna låter spännande!
    Inte så mycket sol här idag men blir lite piggare av lite längre och ljusare dagar. Blåst och regnat här ikväll men det är lovat sol i början av veckan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh Sofie, du bara måste göra gnudis, det är så himla gott (tycker i alla fall vi:))
      Visst är det skönt att dagarna är ljusa längre, sol eller inte. Hoppas ändå att solljuset hittar upp till er också!

      Radera
  3. Låter härligt med långpromenad:) Här ska det bli en fantastisk måndag så kanske jag dammar av min röv och tar mig en tur jag också;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fram med dammtrasan bara Ann-Sofi och ut med dej! (Här är det i alla fall ett fantastiskt väder)

      Radera
  4. Ja, det är verkligen så härligt att våren har kommit! Hoppas det inte blir några bakslag bara!
    Ska kika närmare på era goda recept! :)
    Ha en toppen dag!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, bakslag vill vi inte har, vi håller tummarna för fortsatt vårväder och sol!
      Kika på du bara Lana,
      kramar till dej

      Radera
  5. Mums, gnudi får jag snart också göra igen - så gott! Ha en fin (och god, men det ser jag ju att ni får) vecka! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det gott med gnudisar, alldeles för länge sen det blev här också:)
      Tackar, hoppas du får detsamma,
      kramar

      Radera
  6. Åååh! Där är de ju igen, gnudisar. Som jag inte har gjort ännu. Skämmes. Jag bokmärker igen :-)

    Kram + kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men inte skämmas Lotta, man behöver lite påminnelser då och då:)
      Bokmärk och gör!

      Kramarna till dej

      Radera
  7. Åhååhåååhåhååhhhh gud allting ser helt fantastiskt ut… Kram!

    SvaraRadera
  8. ja Mannerström kan man alltid lita på. Min man lagade också nyligen en soppa på ett Mannerströmrecept. Blev så himla god. Fiskwallenbergare är ju bara så gott och något som hela familjen älskar. Jag har dock bara gjort på lax tidigare. Dags att prova att göra med torsk nu då. Hur är det hos er har ni haft något sportlov? kram / Tant Gul

    SvaraRadera
  9. Mums kycklingen fastnade jag lite extra för:) Ha en riktigt bra vecka:)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!