söndag 2 februari 2014

Matsedel för vecka 6.

Melodifestivalsyran har nu lagt sej lite här i Mårtenssons kök, även om vi har lite svårt med att inte höra vissa melodislingor i hövvena... Vi kan ju konstatera att det är något helt annat att se hela tjotabaletten live än att se det på tv, väl på plats är det de fartfyllda låtarna som gäller, ballader står sig tyvärr alldeles platt i jämförelse. Alvaro Estrella blev för oss alla fyra en solklar favorit men frågan är kanske då om det blivit så om vi sett det på tv? Benediktsons bidrag var jättevackert att lyssna på men efter alla upptempolåtar upplevde i alla fall vi den som ett sömnpiller, tyvärr.
Hur som haver var det verkligen en upplevelse att vara på Arenan i Malmö, så himla trevligt så att vi starkt funderar på att blir "mellostalkers" och följa hela turnén runt landet iklädda paljetthattar, fjäderboar och lysstavar:) Eller i alla fall införa besöket på delfestivalen i Malmö som årlig tradition.

Men, som ordspråket lyder så är smaken som baken, både när det gäller musik och mat! Därför har vi även denna söndag skramlat samman 7 olika bidrag till vår veckomatsedel med förhoppningar att någon rätt faller er i smaken, eller kanske alla? Varsågoda, veckans underlättare är här:


Måndag: Börja veckan med en lättlagad lax och spenatgratäng som smaksatts med parmesanost och du har middagen på bordet inom en halvtimme.

Tisdag: Max 30 minuter tar det även för er att få njuta av en thaiinspirerad kycklinggryta med chili, kokosmjölk och ingefära.

Onsdag: Veckans vegetariska är det dags för när vi frestar med en vegetarisk jansson där sältan från ansjovisen ersatts med salta kaprisar och oliver.

Torsdag: Med choritzokorv och bladspenat hemma blir det soppa med kikärtor, servera den gärna med det grova långpannebrödet som dyker upp i samma inlägg. 

Fredag: Variera tacointaget med en tacotårta, varva tortillabrödet med färs, grönsaker och philadelphiaost.

Lördag: Haffa en flankstek i affären, grilla eller stek den snabbt och servera den med grillsåsen. Njut av dofter och smak, stäng ögonen och dröm dej bort till varmare dagar...

Söndag: Vi avslutar veckan på samma sätt som vi började den, med fisk på tallriken. En torskrygg med en smarrig vitvinssås, serverad med stekt sidfläsk ovanpå, perfekt alternativ till söndagssteken!

Vi slänger in en bild från gårkvällens upplevelse, inte bästa bildkvalitén eftersom det är taget med vår telefon... Men ni kanske förstår att vi måste vila ögonen idag, mitt i strålkastarljuset satt vi och blev bländade ett antal gånger:) 

Nu är det dags för Mårtenssons traditionella söndagspromenad som idag tas i slask och blask, termometern visar 5 plus och blåsten är som bortblåst. Fantastiskt vårväder med andra ord och det gäller att passa på att njuta.

Ha nu en riktigt skön söndag och så hoppas vi att veckan som väntar er blir så bra som den bara kan bli!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

13 kommentarer:

  1. Lax och spenaten verkar lockande:)
    Jag tyckte Ellens bidrag var bäst från soffan:)
    Jag gjorde kålpudding i lergryta i går såå gott
    Ha det bra

    SvaraRadera
  2. Jag har ännu inte hört ett enda bidrag. Helgen tillbringades i Stockholm och Örebro och där spelades det spel istället. Jag är inte säker på att jag missade så mycket, men nu är ju inte heller jag nån schlagerfantast. Era underlättande recept sparas ner för framtida behov. Tack! Puss och kram på er.

    SvaraRadera
  3. Jag kommer på tisdag, åker he, en sväng på onsdag men kommer på torsdag igen och stannar veckan ut. Jag kan sova på en köksstol, det går fint!

    SvaraRadera
  4. Det låter som en hyvens helg! Vad kul att se Mellon live, det har jag aldrig gjort. Vi har reportagegrillat här hemma, vintergrillat var beställt, och det var bäst att passa på innan snön försvann. Nu slaskar det även här, och Olof och Bally har varit på lång söndagspromenad medan jag ägnade mig åt den mogna uppgiften att frosta ur frysen. Feng shui-vågen i köket fortsätter, som ni hör! Kram på er! :-)

    SvaraRadera
  5. Ser som alltid lovande ut! Kul att se mellofestivalen på plats. Kan tänka mig att det är helt annorlunda än att avnjuta den från TV-soffan. Tycker absolut ni ska satsa på paljetthattarna och fjäderboorna! Idag har jag också varit på konsert, till förmån för ett vattenprojekt i Afrika. Dock utan paljetthatt. Det svängde rejält det också. Kram och ha en finfin vecka!

    SvaraRadera
  6. Vore kul att se live någon gång. Kan tänka mig att det är lite annorlunda. Ballader kräver ofta några fler lyssningar än upptempolåtar. Var ett ganska svårtippat startfält!
    Ännu en trevlig veckomeny att ha i bakhuvudet:)

    SvaraRadera
  7. Jag har sett en delfinal live när jag var student i Växjö... det var häftigt men på den tiden var det nog inte lika stort som det är idag! Hade gärna varit med er och Remsan där i Malmö :)

    Vegis Janssons gör jag också och kapris i är finfint. Söndagskramar på er fina!

    SvaraRadera
  8. Er helg låter som den varit helt till belåtenhet på flera sätt! Vad kul att se melodifestivalen live:) Hur många personer rymmer arenan?

    Önskar er en ny bra vecka och låt musiken klinga i era öron fram till lördagens nya deltävling! Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Runt 13000 ska det få plats där inne, men det kan vara lite andra siffror eftersom det inte är ett sportevenemang och då möbleras det om och till lite grann. Det var verkligen hur kul som helst att se live, så mycket annorlunda än på tv.

      Kramar till dej

      Radera
  9. Hej! För en gångs skull anordnade finsk TV en riktigt välkomponerad och spännande eurovisionsuttagning i helgen så jag behövde inte zappa till svenska mellon en enda gång. Det ni! Framsteg! Det KAN ha något att göra med den nya tv-skatten... ;)

    Jag tänkte by the way bjuda in er att delta i min bloggtävling! Jag lottar ut två goodiebags med blandade teér av märket Clipper och ekologiska NUMI tea, sammanlagt 40 påsar té.

    http://www.sweetlifeofmalins.com/2014/01/bloggtavling-vinn-en-goodiebag-med.html

    SvaraRadera
  10. Haha, jag flydde mellon och drog ut på reggae- och socaklubb i stället, det passade mig fint!

    SvaraRadera
  11. Laxreceptet låter som något jag gillat, med säkerhet! Lax är ju den enda fisk vi äter här hemma. Förutom makrill på sommaren. Blir liksom inte av.

    Mello är ju faktiskt väldigt kul. Jag, barnen och mamma ska till genrepet i Gbg 14 feb. Ella blev tyvärr inte så glad över datumet... Disco på skolan den kvällen. Men fick muta med god mat på någon bar restaurang. Hon är som sin mor! :-)

    Kram kram

    SvaraRadera
  12. Ha ha... Jag det är starka lampor på mello man får i ögonen emellanåt. Minst sagt en ljusshow. Men så fantastiskt roligt oavsett om man gillar alla bidrag eller inte.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!