söndag 20 oktober 2013

Veckans underlättare

Som om det inte räckte med födelsefirande i fredags så ska dessa Mårtenssons ut på galej även idag, kan ni tro! Vi ska ta med Hasse ut till Ystads Saltsjöbad för en härlig brunch och med oss följer också Carina och Freddy. Det är nämligen dags för Hasses födelsedag snart (och Carinas!) och vi tänkte att en brunch kunde vara en smaskig present, tur hade vi att han också tyckte det:) Så det blir ett snabbt besök här i köket för vår del idag, vi sticker in näsan som hastigast och delar med oss av vårt förslag till veckomeny innan vi beger oss för att smörja kråset:)

Veckans vegetariska måltid blir en lika god som lättlagad soppa, levererad tillsammans med ett kärt matminne från Håkan. Anka och gulasch kör vi på till helgen och mitt i veckan njuter vi av två riktigt goda smakvänner, brie och salami. Men nog babblat, nu kör vi på vårt förslag till matsedel för vecka 43, varsågoda:


Måndag; Vitkålssoppa är så oerhört lätt att laga till, vill du inte äta den helt vegetarisk så prova att tillsätta bitar av någon god korv eller frikadeller.
Tisdag; Vi mixar torsken till färs och bjuder på fiskbiffar med thailändska smaker som passar fint till fänkålssalladen med granatäpplen som du hittar i samma inlägg.
Onsdag; Salami och brieost är väldigt goda vänner, här får dom fylla en paj tillsammans med basilika och coctailtomater.
Torsdag; Passa på att göra en ratatouille nu när det finns så många godsaker i grönsaksdisken. Passar fint att serveras till en bit lax, eller halloumi om man önskar ett vegetariskt alternativ.
Fredag; Skökpasta - smaskenspasta - som går så bra att servera utan kött, helt enkelt guuudomlig!
Lördag;  Anka med granatäppelsås, sitter som en crocketklubba på smalbenet särskilt nu när de finns granatäpplen till bra pris både här och där.
Söndag; Lergrytan får denna söndag användas för att laga till en smakrik gulaschsoppa.

Nu hör vi godsakerna kalla på oss utifrån sandskogen: "Kom så ska vi lysa upp denna regniga, gråa söndag för er". Vi är på väg!
Ha en riktigt fin söndag och en kanoners vecka,

Smaklig spis! / Anki och Håkan

12 kommentarer:

  1. Hoppas ni åt en god brunch och att det blev några croissanter också :) Kål gillar jag och ratatouille är så gott. Ha en fin fortsättning på söndagen, kram!

    SvaraRadera
  2. Vad härligt med en god brunch! :)
    Veckans mat är gos som vanligt! Fiskbiffar med thaismaker låter spännande!
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Jag vill också bruncha med er på Ystad Saltsjöbad!!!

    Kram och lova att ni åt massor!
    //Malin

    SvaraRadera
  4. Så trevligt med brunch på Saltan! Minns fortfarande vår bloggträff där och allt gott till frukosten de serverade :)

    Vegetarisk soppa, ja tack. Har nu testat kålpudding och tyckte det var jättegott och soppan har jag blivit serverad på jobbet men inte gjort själv hemma (än). Önskar er en fortsatt fin söndagskväll och en trevlig kommande vecka. Kram på er fina!

    SvaraRadera
  5. era lyxlirare! gå och bruncha sådär bara hursomhelst! okej, det var ju inte hursomhelst. och en brunch är man alltid värd :) hoppas den smakade bra och att kommande vecka blir fin!

    kramar!

    SvaraRadera
  6. Skökpasta det låter väldigt intressant!!
    Ha nu en härlig vecka:)

    SvaraRadera
  7. Så varm som min farmor pratar sig om kålsoppa måste jag göra en renodlad kålsoppa å det snaraste. Kål i köttfärssoppa är ju gott i alla fall... Kålsoppa är ju nästan gratis mat :o Fin motverka i vanlig ordning. Massa gott!

    Hoppas måndagen har varit bra! Ha en skön vecka, kram.

    SvaraRadera
  8. Ååååååh! Brunch på Ystad Saltsjöbad! Det är grejer det :-) Och gulasch blev jag väldigt sugen på att göra snart... På högrevsbitar som får koka länge tills de blir riktigt möra. Värmande och gott. Fast med 15 grader i antågande med afrikanska vindar så kanske gulaschen får vänta tills det blir lite kallare igen...

    Fortsätt galeja vetja!

    Kram + kram

    SvaraRadera
  9. Jag kan ju bara tänka mig hur brunchen är på Ystad Saltsjöbad... Gaah!

    SvaraRadera
  10. Jag matporrsurfar nu när jag inte får äta nåt roligt alls. Släta soppor, ca 2 dl åt gången. Inget bubbel och ingen lakrits. Må detta inte bli permanent! Jag har missat en massa på er blogg men nu är jag tillbaka. Inte mycket bloggande för egen del, men snart så. Kramar och tack för support på Instagram och Fejjan!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!