genom stan idag, dagens dubbel, påskpresentinköp, fiskshopping, bubbelhandel och sedan lika snabbt hem och in i stugvärmen igen. Inget bra väder för långlördag alls:)
För några helger sedan gav vi oss på att prova kombinationen mörk öl och choklad, på systembolaget fick vi två olika förslag på passande öl som vi köpte med oss hem. En spanjor och en belgier (heter det verkligen så?) blev det och vi hade stora förhoppningar om en smaksensation. Ha, vad vi bedrog oss! Anki kunde inte ens förmå sig att inta mer än en ynka klunk av de båda sorterna, ansiktsuttrycket borde förevigats på bild!
Håkan däremot tyckte absolut om båda sorterna, även om den spanska fick högre betyg eftersom den var mustigare och smakrikare.
Nu var det ju egentligen choklad i ren form som vi skulle ha till ölen, men eftersom vi varit sugna på chokladbollar flera dagar så fick det helt enkelt bli så (kanske inte så smart med tanke på ölen till...):
Chokladbollar 15 stycken
½ dl socker
25 g mjukt rumstempererat smör
1½ dl havregryn
1½ msk kakao
1½ msk kallt kaffe
pärlsocker eller riven kokos
Vispa samman smör och socker en stund. Rör sedan ner havregryn, kakao och kaffe. Blanda samman och rulla sedan till små bollar. Rulla bollarna i pärlsocker (eller kokos) och ställ dom kallt så de stelnar.
Mahou Negra från Spanien, nummer 1723 på Systembolaget, för 14 kronor. Anki gjorde ett tappert försök men hur gärna hon än ville så gick det inte, det kvittade hur mycket chokladboll hon åt till:) Men Håkan, han tog sig gärna an uppgiften att dricka upp ölet, även om han inte tyckte det passade till chokladbollarna.
Chimay blå - belgisk Ale, nummer 1651 på Systembolaget, för 29 kronor.
Nope, inte heller denna passade speciellt bra till chokladbollarna eller till Anki. Enligt Systembolagets hemsida så ska den gå väldigt bra ihop med ost så det ska herrn i köket ha i åtanke nästa gång det vankas ostbricka.
Efter en hel del velande vid fiskbilen så landade vi slutligen på tonfisk och ostron, de sistnämnda har Håkan varit sugen på ett bra tag nu och de ska sköljas ner med en god malt whisky. Till tonfisken äter vi vår absoluta favoritrisotto, ni hittar receptet här, och som avslutning på kvällen meny blir det en smarrig ananasefterrätt, receptet har ni här. Vad vi dricker till? Bubblor så klart!
Hur ser er lördagsmeny ut en lördag som denna?
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x