fredag 12 februari 2010

Gratinerad tacogratäng

Nu har Håkan tjatat om tacos länge nog så i kväll käkar vi en gratinerad tacofärs. Denna rätten blev vi bjudna på för många herrans år sedan och vi har lagat till den flera gånger efter det. Det är ett bra alternativ när man har tröttnat på vanliga tacos och inte vill ha för mycket jobb i köket.

Gratinerad tacofärs  4 port
800 g färs  (vi har alltid oxfärs men det är upp till er vad ni väljer)
1 påse tacokryddor
1 röd paprika
1 liten gul lök
5 dl crème fraiche
1 paket Philadephiaost naturell
Tärna paprikan och hacka löken.
Fräs upp kött och lök, tillsätt kryddorna och paprikan och låt steka en stund.
Blanda samman crème fraiche och Philadelphiaost och lägg i botten på en ugnssäker form. 
Häll  på tacofärsen, strö på riven ost och gratinera i ugnen på 225° ca.15 minuter. 
Servera med grönsaker och tortilla chips. 


Vi dricker öl och tequila med salt och lime till. Vi har provat lite olika sorters tequila och vår favorit hitintills är Sierra Antiguo Tequila Añejo. 
Vad kockar ni till ikväll då? Tacos står säkerligen på många svenska middagsbord på fredagskvällarna, enkelt att tillaga och kan varieras så det passar alla i familjen. Perfekt!

Olé! / Anki och Håkan
x

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!