lördag 30 januari 2010

Long horn chili

Så blev det som vi varit oroliga för, Gubben Vinter bestämde sig för att fortsätta ösa snö över oss och dessutom vräka på med hårda vindar och massa minusgrader, så våra middagsgäster tyckte det var bäst att stanna hemma. Man kan väl säga att de tog en Snow check, i stället för en rain check, så vi får väl hitta en ny datum för deras besök. Synd, men en som blev glad var Håkans bror som vi bjöd hit istället eftersom vi ju lagat till middagen igår. Det blev en Tex-Mexgryta, Long Horn chili, gjord på högrev vi skurit i grytbitar.

Long Horn Chili   4 - 6 port
800 g grytbitar av nötkött
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finahckad
2 röda paprikor, i bitar
0.25 cl porter
1 burk krossade tomater
chilipulver
mald koriander
2 msk kalvfond
1 burk röda bönor
1 burk svarta böner
3 msk barbequesås
1 tsk socker
chilipuré
salt och peppar
Bryn köttet med lök och vitlök.
Ta i paprikan och låt steka med en stund.
Häll i öl, tomater, fond och krydda efter eget tycke och smak, koka ca 1 timme under lock.
Skölj av bönerna och slå ner i grytan med barbecuesås, socker och ev mer kryddning.
Smaka till sist av med chilipuré.
Tycker man att det blir för tunn sås så reder man den enkelt med maizenaredning.
Vi serverar med nachochips, sallad, avokado och gräddfil.

Nu är det tid för oss att sätta oss vid matbordet och njuta av maten och vinet.

Smaklig spis / Anki och Håkan

1 kommentar:

  1. Gött! Det här måste jag göra till min man någon dag. Han kommer älska den här grytan!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!